Lookbox Living Issue #59
On sale now

SUBSCRIBE
Lookbox Magazine

A colourful condo that’s clutter-free

This resale condominium unit receives a bright, unconventional makeover from Forefront Interior’s Joey Pear, where each 
room features a different colour scheme.

Home Type: 3-bedroom condominium unit

Floor Area: 2,200sqft


Text by Angela Low

To keep the space minimal, the designers from Forefront Interior used the entire wall around the TV 
as an open storage area, maximising the living room’s vertical space. This library-themed display is a bold way to show off the homeowner’s massive book collection. Additionally, it allows the couple to accommodate more guests when they entertain. The wine connoisseurs keep a chiller and their decanting accessories in a separate cabinet by the shelves. When they’re not watching TV, the console’s two side panels slide to conceal 
the screen.

colourful_condo_Forefront_Interior

In the living room, an accent wall clad in a custom-made leaf-patterned wallpaper stands out against the light, neutral palette. The black and dark green of the design not only offer a stark contrast, but also match the houseplants and reflect the nature outside.

colourful_forefront_interior_condo

Teal cabinets and shelving accents lend a happy 
air to the kitchen. As a point of visual interest, the backsplash is laid with monochromatic patterned tiles that add a subtle flavour without overpowering the decor.

colouful_condo_kitchen_forefront_interior_condo

The daughter’s bedroom is kept simple with a wood-laminate built-in closet that matches the timber flooring. It also features a minimalist mountain design, which echoes the home’s slight nature-inspired theme. A mint headboard injects a pop of colour, while wall stickers allow the child to personalise the decor.

bedroom_colourful_condo_forefront_interior

A more playful vibe dominates the son’s bathroom, thanks to the eclectic mix of black and white mosaic tiles, paired with the dual-hued teepee shelf, and the blue (the son’s favourite colour) vanity cabinets. “To the couple, detailing is very important. They wanted it to be unique,” says the designer.

bathroom_forefront_interior_condo

With concrete wall tiles, matte black marble-like floors, and black fittings, the master bathroom exudes an edgier, sleeker mood that borders on the industrial. While it matches the darker hues of the master bedroom, it also boasts the “high-end look” that the homeowner wanted.

bathroom_forefront_interior_condo

Forefront Interior
www.forefrontinterior.com

Find out more about Forefront Interior here



YOU MAY ALSO LIKE

Like what you just read? Similar articles below