Get your FREE Lookbox Living E-Magazine!
Download Available Now

DOWNLOAD
Download Lookbox Magazine

Modern classic apartment where the details truly shine

Occupied by a family of four, this once dim and outdated apartment has been transformed into a modern classic home by akiHAUS Design Studio.

Home Type: 4-bedroom condominium unit

Floor Area: 2,540sqft


Text by Vanitha Pavapathi

With the beams in this apartment exposed, the designers took a more refined art deco style approach by curving the edge of the beams off. They even added a faux curved beam in the living room, creating a C-shaped cocoon that defines the space beautifully. In addition, linear mouldings on the wall create a panelled look that’s typical of classical design, which the owners adore. 

modern classic akiHAUS Design Studio

Faux ceilings that previously hid the beams have been removed in order to heighten the ceiling to 3.3 metres, with only a five-centimetre drop to conceal electrical works. To maintain as much vertical volume as possible, surface-mounted lights are used instead. Other thoughtful design features include angling both ends of the TV cabinet for symmetry and raising the floor of the foyer to the same level as the living and dining areas for better use of space.

modern classic akiHAUS Design Studio

The once closed off bedroom has been converted into an open study with sliding partitions that not only afford privacy when needed, but also allow for more light to flood the apartment and improve natural cross ventilation.

Chevron patterned marble flooring warms up the study, which is outfitted with a full-height cabinet featuring grooves that cut into the frame to create perspective and elongate the space.

modern classic akiHAUS Design Studio

The redesigned master bedroom is a picture of refined elegance with classic shades, soft lighting and luxurious finishes like the linen-like laminated panelling on the carpentry. Here, the headboard integrates with the curved profile niches where the side table and vanity are set in for efficient space utilisation.

akiHAUS Design Studio
www.akihaus.com
www.facebook.com/akiHAUS.Design.Studio

View their profile

 



YOU MAY ALSO LIKE

Like what you just read? Similar articles below