Lookbox Living Issue #56
On sale now

SUBSCRIBE
Lookbox Magazine

A clean and clutter-free condo

Because smart and discreet storage solutions make for a minimalistic, mess-free home.

Home Type: 4-bedroom condo unit

Floor Area: 2,400sqft


Text by Aditi Gaitonde Fernandes

A couple living in an older condominium on Mandalay Road knew exactly what they wanted from their renovation. They wanted their bright and airy house to cater to their two children while still being a guest-friendly space to entertain friends. Enlisted to reimagine the abode, architect and interior designer Luke Lim of Llark Architects designed a minimalist home with clever storage and common spaces that encouraged interaction.

One of the prominent features of this house is the kitchen. Originally a closed room with only one entrance, the newly designed kitchen can be accessed via the living and the dining space. A non-structural wall, shared with the living room, was knocked down and replaced with carpentry. Made of special, high-pressure laminate from EDL Laminates, the new partition – which looks like a wooden wall from the living room – is actually a storage unit for kitchenware and appliances.In the living room, Luke added a standalone island with inbuilt storage that can be used for multiple purposes. “The homeowners love to cook and often have friends over. The island allows them to cook and serve while still holding conversations with guests through the kitchen window. And every morning the family has breakfast together at the island counter too,” he adds.

Giving the couple plenty of storage space for clutter-free living was one of Luke’s priorities. “We’ve designed storage in such a way that it looks like a part of the walls,” he explains. Apart from the kitchen, the elevated dining area also features cabinets that are cleverly integrated into the walls. The timber finished partitions behind to the yellow three-seater hold three large cabinets to stash things away.

In the living room, the dead space under the windows was given a new lease of life. It now serves as a storage unit to hide away toys and other objects.

Llark Architects
www.llark-architects.com



YOU MAY ALSO LIKE

Like what you just read? Similar articles below