Lookbox Living Issue #60
On sale now

SUBSCRIBE
Lookbox Magazine

A tropical oasis in Singapore

In this reconstructed semi-detached house, Asialand has applied earthy tones and lush greenery to give the homeowner and his parents a calming sanctury to relax in.

Home Type: 2-storey semi-detached house

Floor Area: 5,500 sqft


Text by Lookbox Living

Those who first step into this house will be greeted by a koi pond and lush greenery, while wood decking adds to the tropical atmosphere.

Soothing shades of brown are used in the living space on the ground floor. Instead of walls, clear glass sliding doors enclose the space, allowing the living room to enjoy an abundance of sunshine. The homeowners get to enjoy the outdoor greenery even though they are indoors!

ed_10-Seletar-28

Influences of nature continue in the kitchen. Dark woody tones are employed in the open-concept kitchen. To make the space conducive for entertaining, the island counter is equipped with a cooktop and a wine chiller. The counter’s suar wood top also makes a striking focal point, while glossy black cabinets and black galaxy granite surfaces inject a modern and elegant element into the space.

ed_10-Seletar-49

Stretching across the entire wall, the bathroom vanity comes with drawers and storage compartments to keep the bathroom clean and tidy. The combination of dark grey tiles and a large frameless mirror gives this space a sophisticated, modern look.

ed_10-Seletar-87

The master bedroom on the attic level opens out to a roof terrace where the homeowners can sit back and enjoy the view. Wood-look homogenous floor tiles maintain the atmosphere of a tropical oasis while keeping the space easy to clean and maintain.



YOU MAY ALSO LIKE

Like what you just read? Similar articles below