Lookbox Living Issue #58
On sale now

SUBSCRIBE
Lookbox Magazine

Easy ways to turn an apartment into a holiday home

To transform this 3-bedroom apartment into a sanctuary for a family of four, M3 Studio employed a soothing colour palette and a slew of family-friendly design elements to make everyday living a breeze.

Home Type: 3-bedroom condominium

Floor Area: 1,100 sqft


Living in a buzzing city like Singapore can make the idea of a relaxing and tranquil home seem like tall challenge. However, designer Montie Mahtani from M3 Studio was able to give the family living in this 3-bedroom executive condominium this very thing though the employment of some simple but well considered interventions.

SAG_8254

To promote a sense of calm and relaxation in the living and dining areas, the walls are clad with feature panels in contemporary wood colours, but in a natural stone textured finish. To complete the look, the design studio custom-made a dining table by pairing a glass top with an elliptical sphere made from wood. Monti and his team also designed a built-in bench with additional storage for everyday use.

M3 Studio

Monti maximised the balcony views of the swimming pool and accompanying greenery by turning this area into a peaceful spot for the family to retreat to. Floor decking and planter shelves were incorporated which, when combined with the owners’ outdoor furniture, enforces a rustic, back-to-nature vibe.

M3 Studio

The daughter’s bedroom is a creative space, defined by cheery turquoise on the walls and ceiling. To give the teenager her own private space, Montie designed a platform bed clad in rustic wood laminates, and fitted it with hidden storage. He also created a wraparound feature that cocoons the sleeping space, adding to the feeling of privacy.

M3 Studio

The bathroom was significantly transformed. Its original entrance was adjusted and the door replaced with a sliding option. This instantly freed up more floor space. Montie also shares that previously, the vanity was next to the WC. By relocating the washbasin, he could build a bigger and more functional vanity counter.

Now all the family had to do was sit back, relax and enjoy their ‘holiday home’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



YOU MAY ALSO LIKE

Like what you just read? Similar articles below