Walk-up Apartment

Uncommon living in a pre-war flat

MONOCOT’s refresh of this conservation flat includes a new courtyard, an open plan and mid-century modern vibes.

A walk-up apartment tailored for family living

Stephanie Er of Cream Pie Studio added unique elements to make this home fun and functional for a couple with two young children.

Cool nostalgia

In designing this pre-war flat in Tiong Bahru, d’Phenomenal crafted a unique mesh of old and new with a rich dose of old-world neighbourhood charm and an airy down-to-earth aesthetic.

Let the sun in

By capitalising on the brilliant flow of daylight coming into the space, Blend by ImC has turned this narrow apartment in Joo Chiat into a bright and spacious home with its own sunroom.

Art of entertaining

An ill-fitting layout did not deter Artistroom from turning this old HDB flat in Tiong Bahru into a bright and lofty bachelorette’s pad fit for entertaining.

Apartment in a conservation bungalow

Having come upon a conservation house that had been subdivided into smaller apartment units, one couple seized the opportunity to build their rather unusual dream home.

Transforming a Tiong Bahru walk-up with IKEA furniture

Nude by Jo designed this quaint Tiong Bahru HDB walk-up with a monochromatic aesthetic that is sensitive to the surrounding environment.

Design and conservation

Through thoughtful preservation and practical intervention, Shed Studio transformed a 1949 apartment into a liveable home fit for modern lifestyles while paying homage to the past.

Walk-up apartment with a solarium

akiHAUS Design Studio has completely redesigned this apartment, exposing its pitched roof and introducing a ‘glass house’ sitting area.

Walk-up apartment undergoes radical change

This walk-up apartment has been dramatically altered while retaining elements of history to serve a family returning from overseas.