LookboxLiving Issue #54
On sale now

SUBSCRIBE
Lookbox Magazine

An atmosphere of calm with a neutral palette

When you stay in a home that’s surrounded by nature, and enjoys a deluge of sunlight, it’s best to take full advantage of this natural luxury. This condominium in East Coast enjoys a good view of the surrounding greenery, and benefits from its large open windows and a balcony that puts nature almost within reach. […]

Home Type: 4-bedroom condominium

Floor Area: 1,700 sqft


When you stay in a home that’s surrounded by nature, and enjoys a deluge of sunlight, it’s best to take full advantage of this natural luxury. This condominium in East Coast enjoys a good view of the surrounding greenery, and benefits from its large open windows and a balcony that puts nature almost within reach. To fully capitalise on this, the designers at Artistroom employed clean lines and woody tones in the design theme.

It’s a simple and natural aesthetic, and the designers didn’t want to detract from that. After all, why fix something that isn’t broke? As such, this 4-room apartment has a minimalist-inspired design that relies on organic textures and a neutral colour palette. With only essential furniture filling up the space, the home is a picture of minimalism and order.

Artistroom_OceanPark-03

The large balcony in the living room serves as one of the main inspirations for the interior design. It looks out over the green vista outside and acts as a natural extension to this apartment. Should the homeowners require privacy, it can be closed off with bi-fold accordion doors with clear glass panels.

Artistroom_OceanPark-02

Elsewhere in the home, a the light neutral palette retains a sense of consistency. The kitchen is decked out in white cabinets and matching countertops. Overhead storage is kept to a minimum so that it doesn’t weigh down the overall look. The spacious kitchen allows for an island counter that provides a space for simple food preparation or to have a quick meal.

Artistroom_OceanPark-04

Similarly, the bedrooms are basking in neutral colours and materials. Over in the master room, the designers created a separate space for a study nook and the vanity area. Shimmery white tiles on the wall steal the show while rounded corners on the vanity counter imbue this space with a slight retro feel.



YOU MAY ALSO LIKE

Like what you just read? Similar articles below