LookboxLiving Issue #55
On sale now

SUBSCRIBE
Lookbox Magazine

A clean and contemporary bungalow with a see-through pool

D’ Initial Concept designed a modern family home with a fascinating social basement that has a view of the pool above it.

Home Type: Landed home

Floor Area: 6,524-sqft


When faced with a new bungalow for a family of four, the interior designers at D’ Initial Concept decided to create a home that was clean, contemporary and practical. This 6,524sqft terrace house at Sembawang Place features six bedrooms and two common spaces (a living room and a basement-turned-social space); perfect to entertain friends and family.

The home revolves around these two prominent areas. The living room is bright and inviting with large windows overlooking trees. Monochromatic in colour, it features an L-shaped sofa, an armchair, and a long black TV console – all designed in a clean and contemporary style like the rest of the house. The balcony doubles up as an outdoor dining area – perfect for luncheons or supper on a pleasant day.

This home largely boasts a neutral colour scheme of whites, blacks and greys offset with warm wooden flooring and pops of green from trees and plants. “The pleasing neutral colours give this landed home a cosy and sophisticated feel. We’ve also incorporated a tinge of gold to infuse the space with elegance and sophistication,” explains Pea Chong, Creative Director, D’ Initial Concept.

The basement has a fascinating feature – A see-through window that opens into the pool on the first level. This impressive addition also fills the basement with light while introducing a striking blue hue to the neutral colour palette.

“This spacious room was designed to be an ideal place to host family gatherings and to entertain friends,” adds Pea. The social basement space is styled with a long black L-shaped seater anchored by a large monochromatic rug with a pixel-like pattern. Hints of gold are introduced in accessories and accents, making the space look luxurious.

The pattern finds a match in the large wall art nearby. The giant flat-screen TV is affixed to a sculptural feature wall that adds texture to the room.

Both the predominantly grey bedrooms open out to green patches and balconies. Outdoor areas merge into the bedrooms via large sliding doors, creating a calm, relaxing atmosphere. The textured wall above the upholstered headboard has thin stripes of gold that introduces subtle glitz to the contemporary setting.

D’ Initial Concept
www.dinitialconcept.com



YOU MAY ALSO LIKE

Like what you just read? Similar articles below