Lookbox Living Issue #56
On sale now

SUBSCRIBE
Lookbox Magazine

A fashionable apartment for resting and entertaining

Award-winning design firm Wee Studio has given this show flat unit for Sunnyvale Residences a modern and fashionable feel, setting the scene for an enticing way of living.

Home Type: 4-bedroom dual-key loft condominium unit (show flat)

Floor Area: 1,206sqft


Text by Louisa Clare Lim

Upon entering the unit, a spacious lounge greets guests. Set in a linear layout, the entrance foyer flows into the living and dining area, which then leads out to the balcony. The Wee Studio design team implemented a clear zoning of individual areas within this open shared space with the use of customised built-in furniture and plush furnishings. The TV feature wall has a sleek and slim profile. Its tinted mirror backing adds extra style points, while also visually doubling the sense of space

.

Furnished with just the essentials – a bed and nightstand, wardrobe, and writing or display ledge – the junior master bedroom alludes to a contemporary lifestyle and aesthetic. Bulky furniture is avoided, in favour of clean-lined ones. Neutral colour tones, with controlled pops of colour through the artwork, give the room a restful and relaxing feel, while a high-pile rug in the centre of the room brings a touch of luxe.

To jazz up the master bedroom, the designers artfully assimilated geometry in the space. In a subtle way, vertical grooves on the backlit panel behind the bed draw the eye upwards to the high ceiling. On the other hand, bold graphical geometric designs are featured explicitly in the large painting, bedding and area rug.

This unit comes with a great view of water and greenery, as the condominium is situated next to a canal and connecting park. Shared between the guestroom and dining area, the balcony is a great spot to take in the scenery and some fresh air. Also, since it occupies a significant square foot area of the unit, the designers wanted to make the most out of it. They fitted in a bar-height console just in front of the balcony railing, making the sheltered area suitable for alfresco dining or for an individual to enjoy some quiet time.

A feature of dual-key apartment units is that they accommodate a segregated suite, giving more privacy for family members or guests. This particular suite features its own private balcony and a mezzanine loft, where the sleeping area is. For the lounge, the designers selected a sofa bed and loose furniture that can be easily moved around, to maximise space in a flexible way. They also thoughtfully integrated a low console and storage cabinet under the open-riser staircase. A small pantry (not pictured) equipped with a mini-fridge, built-in microwave and coffee bar was also worked into the space near the entrance.


Wee Studio

www.facebook.com/weestudiopteltd

This project was shortlisted for Lookbox Design Awards 2017



YOU MAY ALSO LIKE

Like what you just read? Similar articles below