Heritage and culture reign in this gallery-like 4-room condo ‹ Lookbox Living

LookboxLiving Issue #53
On sale now

SUBSCRIBE
  • Heritage and culture reign in this gallery-like 4-room condo

    The designers from D’ Initial Concept incorporated the treasure trove of art pieces collected by the married couple living in this 4-room condominium apartment to create a gallery-like abode.

    Project Type: Four-bedroom condominium
    Floor Area: 2,260 sqft

    The designers from D’Initial Concept incorporated the treasure trove of art pieces collected by the married couple living in this 4-room condominium apartment to create a gallery-like abode. East meets West in this carefully curated living area. Not only did Manager Ashley Loh from D’ Initial Concept forge a balanced design scheme with the homeowners’ existing furnishings, she also ensured that nothing looks out of place here. It helps that the space has a double volume ceiling and a pristine white colour scheme was applied to serve as neutral ground. This allows the furniture to take prominence without overwhelming the final look.

    The homeowners run a business abroad so they travel quite extensively. This is why its imperative for the living space to be as inviting as possible, so as to allow the owners to feel at home almost immediately upon stepping in. The existing furniture fills this new space with a welcoming and familiar presence. It is evident that Ashley gave extra thought to basic fixtures such as the shoe cabinet. By incorporating a cosy recess within the design of the custom-built shoe cabinet, the homeowners can utilise this as a seat to put on their footwear in comfort.

    Walking down the corridor that leads to the bedrooms is designed to bring back nostalgic memories for the homeowners. A vignette of photo frames and decorative accents fills up a console and takes them back to wonderful moments shared with friends and family. In the bedroom itself, an entire wall is dedicated to the wardrobe and sliding doors with a mirror finish now clad the storage area. Ashley reveals that it was previously swing-out doors but it had to be replaced due to space constraints. With the mirror finish and its seamless handle recesses, the wardrobe creates a larger visual expanse of space within the master bedroom.

    In a home for art-lovers, it’s important for the designers to dedicate space for the owners to display their collection of photographs. This corner of the corridor has been turned into a focal point, with pictures and paintings bringing visual interest to a small dresser.




    CONTACT US @ D' Initial Concept